Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hírek › Tájékoztatás oktatás-nevelés normál működéséről

Tájékoztatás oktatás-nevelés normál működéséről

2020. augusztus 31., 13:55

Tisztelt Szülők!

 

A járványügyi adatok nyomon követése alapján az EMMI szerint látható, hogy Magyarország jelenleg biztonságos, ezért szeptember 1-jén a hagyományos oktatás-nevelés megkezdése véleményük szerint indokolt. A köznevelésnek ugyanakkor fel kell készülnie a védekezésre és a megelőzésre.

Intézményünk is megkapta a 2020/2021-es tanév megkezdésére vonatkozó részletes intézkedési tervet. Ez a protokoll útmutatást ad számunkra.

A tanévkezdésre a Felsőzsolcai Napközi Otthonos Óvodában alapos, mindenre kiterjedő fertőtlenítő takarítást végeztek a dajka nénik, amelyet ellenőriztünk. A takarításhoz és fertőtlenítéshez szükséges tisztító- és fertőtlenítő szereket a Fenntartó folyamatosan biztosítja számunkra.

Az óvodát kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek látogathatja. Természetesen ez a pedagógusokra és az óvoda többi alkalmazottjára is érvényes.

Kérem Önöket, hogy amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, gondoskodjanak orvosi vizsgálatról. Szülőként kötelességük az óvodát értesíteni, amennyiben gyermeküknél vagy akár a családban koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés van.

Az óvoda bejáratainál vírusölő kézfertőtlenítőt biztosítunk, amely használatának fontosságára kérem Önök is hívják fel gyermekeik figyelmét. A felnőtt és gyermek szociális helyiségekben biztosítjuk a szappanos kézmosás lehetőségét szintén vírusölő hatású kézfertőtlenítővel és papírtörlővel. A gyermekek használhatják a saját jellel ellátott törölközőjüket, amit hetente kétszer kérünk cserélni (hétfőn és szerdán).

A csoportosulásokat igyekszünk megelőzni mind intézményen belül, mind az óvoda előtt.

Szülői értekezletet a középső és nagycsoportos gyermekek szülei számára hagyományos módon nem tartunk. A szükséges információkat az óvodapedagógusok email-ben és/vagy facebook/messenger zárt csoportban juttatják el Önöknek. A kiscsoportnak és a telephelyen az „új” nagycsoportnak a járványügyi előírások betartása mellett szerveztünk szülői értekezletet.

Nyomatékosan kérem Önöket, hogy kizárólag hiteles forrásból tájékozódjanak. Az oktatással-neveléssel kapcsolatos híreket a www.kormany.hu, illetve a www.oktatas.hu felületein követhetik nyomon.

Tájékoztatni fogom Önöket, amennyiben a protokollt a járványügyi helyzet alakulásától függően módosítják. Együttműködésüket köszönöm. Mindannyiunk közös érdeke a protokoll betartása. Bármilyen kérdésük merül fel, kérem keressenek bennünket bizalommal.

 

Felsőzsolca, 2020. augusztus 30.

                                                                                                                Mag Zsolt Sándorné

                                                                                                                    intézményvezető